Descripció de proves

El diagnòstic precoç és molt important quan es sospita la possibilitat que un noi/a presenta dificultats de lectura i d’escriptura. En aquest cas, cal realitzar l’exploració pertinent i una valoració dels símptomes que s’han detectat.

No existeix avui dia cap prova ni test específic per detectar o avaluar la dislèxia. El que es fa és passar diferents proves per elaborar un perfil dels aspectes cognitius, del llenguatge oral i escrit, de les habilitats perceptives i de la memòria. Si calgués, l’exploració es pot complementar amb altres proves per especificar altres aspectes.

Un cop explorat i elaborat un possible diagnòstic, el primer pas per ajudar-lo és l’assessorament propi i el de la família. Cal tenir molt present que sovint són nois/es que se senten desanimats, amb una baixa autoestima. Un aspecte també molt important és assessorar el tutor/a o altres mestres que participen del procés d’aprenentatge del noi/a, per tal d’establir una ruta del treball i del suport específic que cal realitzar en cada cas afavorint el reforç de l’autoestima,  el treball curricular dins l’aula i l’avaluació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s