Definició

Què és la dislèxia?

L’Associació Catalana de Dislèxia la defineix com un “trastorn del llenguatge que afecta el conjunt del desenvolupament de la comprensió i la producció del llenguatge que està significativament per sota del nivell corresponent per capacitat i edat cronològica”.

Segons el PRODISCAT,  protocol de detecció i actuació en la dislèxia en l’àmbit educatiu amb data de publicació del 2011, “la dislèxia és un trastorn d’aprenentatge que afecta principalment les habilitats implicades en la lectura fluent de les paraules i en la seva escriptura, en absència d’alteracions neurològiques i/o sensorials que ho justifiquin i havent rebut prèviament oportunitats escolars per al seu aprenentatge”.

La Dislèxia és el més comú dels trastorns d’aprenentatge i també el més ben estudiat, representant el 80% de tots els trastorns específics de l’aprenentatge. El nucli del problema en la dislèxia està relacionat amb un dèficit funcional en els mecanismes neurològics especialitzats en el llenguatge. Aquesta disfunció afecta els sistemes funcionals del llenguatge lectoescriptor (habilitat lectora, escriptura i raonament verbal) i és un trastorn persistent, tot i que, segons l’edat, pot tenir diverses manifestacions.

Els últims estudis xifren aquest trastorn entre un 5-15% de la població, tal i com indica la Dra. Anna Sans en el seu llibre ¿Per què em costa tant aprendre? publicat per l’editorial Edebé.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s